SEAT javítási ismertetők

SEAT autójavítási útmutatók és videó-útmutatók

Márka
Modell
Autóalkatrész kategória

Minden lépést tartalmazó útmutatók a Csináld magad” SEAT javításhoz és karbantartáshoz

SEAT javítási csináld-magad

SEAT karbantartási és javítási útmutatók ábrákkal

SEAT javítási csináld-magad

SEAT Videó-útmutatók

 • SEAT javítási kézikönyv online
  SEAT IBIZA 3 6L gyújtótrafó csere [ÚTMUTATÓ AUTODOC]
 • SEAT autójavítási videó
  SEAT IBIZA 3 6L olajszűrő és motorolaj csere [ÚTMUTATÓ AUTODOC]
 • SEAT kezelési kézikönyv
  SEAT IBIZA 3 6L gyújtógyertya csere [ÚTMUTATÓ AUTODOC]
 • SEAT karbantartás: ingyenes videó útmutatók
  SEAT IBIZA 3 6L levegőszűrő csere [ÚTMUTATÓ AUTODOC]
Sajnos, az útmutató, ami iránt érdeklődik még nem áll rendelkezésre.
Kérjük, írja be autója modelljét és töltse ki az alábbi űrlapot, megadva, hogy milyen útmutatót szeretne megkapni. Amint elkészült, e-mailben értesítjük Önt. Amennyiben több útmutató érdekli különféle gépkocsikhoz, tudassa velünk a „megjegyzés” részben
Autó-karbantartási szervizkönyv
Tudja meg, hogy mit, mikor és hogyan kell megjavítani, és kezelje autóköltségeit
Telepítse az AUTODOC CLUB app-ot!
Személyes autóköltség-kezelője, karbantartási tippek, emlékeztetők közelgő időpontokról és szerviz szolgáltatás időközökről, „csináld magad” javítási utasítások - mindezt a telefonján.
Google Play AUTODOC CLUB app-ot
App Store AUTODOC CLUB app-ot
SEAT útmutatók: QR-kódot AUTODOC CLUB app
Szkennelés

Az alkalmazás letöltéséhez:

 • - szkennelje be a QR-kódot
 • - letöltés az App Store-ból
 • - letöltés a Google Play áruházból
Online SEAT autójavítási kézikönyvek
SEAT tippek és trükkök
Továbbiak megtekintése
 • SEAT javítási és szervizelési kézikönyvek
  A motortérből hallatszó olyan zajok, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni | AUTODOC
 • SEAT javítási és szervizelési kézikönyvek
  A 3 legáltalánosabb oka annak, hogy nem indul az autó | AUTODOC
 • SEAT javítási és szervizelési kézikönyvek
  A 3 legáltalánosabb oka annak, hogy az autó rángathat | AUTODOC
 • SEAT javítási és szervizelési kézikönyvek
  A 3 legáltalánosabb oka annak, hogy az autó rángathat | AUTODOC

SEAT javítás saját kezűleg: gyakori meghibásodások

SEAT autók egyik fő előnye az, hogy könnyen karbantarthatók.  A pótalkatrészeik relatíve olcsók, és bármelyik autóalkatrész üzletben beszerezhetők.  Emellett számos meghibásodásukat ön saját kezűleg is kijavíthatja, amivel megspórolhatja a szervizelési költségeket.  A karbantartási munkálatokat még egy tapasztalatlan autótulajdonos is könnyedén el tudja végezni az AUTODOC Club SEAT javítás lépésről-lépésre oktatóvideók segítségével. 

Motor

Az 1.2 literes lökettérfogatú MPI 12V motorral felszerelt SEAT Cordoba autók tulajdonosai gyakran tapasztalnak fémes kopogást a motortérből - különösen hideg motorindítást követően.  Időnként az is előfordul, hogy egyáltalán nem lehet a motort beindítani. Ennek hátterében a vezérmű lánc feszítő meghibásodásra, és a vezető görgő nem megfelelő dizájnja állhat. A probléma megoldása érdekében új feszítőt, és hosszabb vezetőt kell beszerelnie.  Ebben a segítségére lesz a PDF formátumú, illusztrációkkal ellátott SEAT javítási útmutató.

A SEAT Leon 1M, Arosa 6H, Ibiza 6K, Alhambra 7V, 7M modellek esetében a turbófeltöltő elég hamar meghibásodhat.  Ez a motor teljesítményének csökkenésében, a működése közbeni rángatásokban, a megnövekedett gáz képződésben, és a dinamika csökkenésében nyilvánul meg.  A komponens nem megfelelő működésének számos kiváltó oka lehet. A problémák közül néhányat otthon, saját kezűleg is megszüntethet. Például megvizsgálhatja, megtisztíthatja, és szükség esetén kicserélheti a légszűrőt, a MAF-szenzort, a turbófeltöltő bementi csövét; ellenőrizheti az üzemanyag vezeték tömítettségét és megszüntetheti a szivárgásokat.  Az ajánlásaink és a videós útmutatónik segítségével ön ezeket a munkálatokat problémamentesen elvégezheti. 

Tengelykapcsoló

A SEAT Alhambra 7V tengelykapcsolójánál előfordulhat, hogy csúszik.  Ezt a problémát általában a tengelykapcsoló kioldó henger tömítettségének elvesztése okozza.  A meghibásodás megszüntetéséhez ki kell cserélnie a kinyomócsapágyat és a tengelykapcsoló szervényt.  Kövesse a SEAT szerelés és karbantartás lépésről-lépésre útmutató instrukcióit, és így képes lesz ezeket az alkatrészeket szakemberek segítsége nélkül is kicserélni. 

Karosszéria

A SEAT Ibiza és SEAT Cordoba modellek esetében előfordulhat, hogy zaj hallható az első ajtók irányából.  A probléma megszüntetése végett szorosan rögzítenie kell a külső visszapillantó tükör házakat az autó karosszériájához.  Időnként az is elegendő, hogyha egy tűreszelő segítségével megnövelik az ajtó panelen lévő nyílás méretét. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezt a részt korrózióálló vegyülettel is le kell kezelni.  A karosszéria hibák megszüntetésével kapcsolatban további információkat a csináld magad SEAT javítás és szervizelés kézikönyvben talál, amit teljesen ingyenesen tölthet le.

AUTODOC CLUB útmutató katalógus