VW javítási ismertetők

VW autójavítási útmutatók és videó-útmutatók

Hogyan javítsa meg VW gépkocsiját: csak válassza ki a modellt vagy az autóalkatrészt
Márka
Modell
Autóalkatrész kategória

Minden lépést tartalmazó útmutatók a Csináld magad” VW javításhoz és karbantartáshoz

VW javítási csináld-magad

VW Videó-útmutatók

 • Videokönyvek a VW javításáról
  VW PASSAT B5+ és olajszűrő csere [ÚTMUTATÓ]
 • Videokönyvek a VW javításáról
  VW PASSAT B5+ Üzemanyag szűrő csere [ÚTMUTATÓ]
 • Videokönyvek a VW javításáról
  VW PASSAT B5+ Első lengéscsillapítók csere [ÚTMUTATÓ]
 • Videokönyvek a VW javításáról
  VW TRANSPORTER T4 első kerékcsapágy csere [ÚTMUTATÓ]
 • Videokönyvek a VW javításáról
  VW TRANSPORTER T4 első felső lengőkar csere [ÚTMUTATÓ]
 • Videokönyvek a VW javításáról
  VW PASSAT B5+ hátsó féknyereg csere [ÚTMUTATÓ]
 • Videokönyvek a VW javításáról
  VW PASSAT B5+ Kabinszűrő csere [ÚTMUTATÓ]
 • Videokönyvek a VW javításáról
  VW PASSAT B5+ kormányösszekötő rúd fej csere [ÚTMUTATÓ]
 • Videokönyvek a VW javításáról
  VW GOLF 4 rugóstag tartó javítókészlet csere [ÚTMUTATÓ]
 • Videokönyvek a VW javításáról
  VW GOLF 4 (1J1) hosszbordás szíj csere [ÚTMUTATÓ AUTODOC]
 • Videokönyvek a VW javításáról
  VW PASSAT B5+ hátsó kerékcsapágy csere [ÚTMUTATÓ]
 • Videokönyvek a VW javításáról
  VW PASSAT B5+ és első futómű rugó csere [ÚTMUTATÓ]
 • Videokönyvek a VW javításáról
  VW TOURAN 1 (1T3) fényszóró izzó csere [ÚTMUTATÓ AUTODOC]
 • Videokönyvek a VW javításáról
  VOLKSWAGEN POLO 4 Hátsó kerékcsapágy csere ÚTMUTATÓ | AUTODOC
 • Videokönyvek a VW javításáról
  VW PASSAT B5+ Rugóstag felső rögzítés csere [ÚTMUTATÓ]
 • Videokönyvek a VW javításáról
  VW POLO 4 Hatchback gyújtótrafó csere [ÚTMUTATÓ AUTODOC]

Csináld magad Volkswagen javítás: gyakori meghibásodások

A WW gyártmányú autókat a megbízhatóság jellemzi, és csak ritkán hibásodnak meg. Viszont a más márkájú autókhoz hasonlóan, ezeknek is vannak tipikus meghibásodásaik.  Egyes meghibásodások esetében szakemberek segítsége szükséges. Míg másokat saját kezűleg is meg lehet szüntetni, az AUTODOC Club által készített lépésről-lépésre jellegű oktató videók segítségével.

Motor

A motor hűtőrendszerének egyik legérzékenyebb eleme a munkafolyadék hőmérsékletérzékelő, ami különösen igaz a Volkswagen Passat autók esetében.  Amennyiben meghibásodik, a motor egyenetlenül kezd el működni, megnő a felmelegedési ideje, és időnként az üzemanyag fogyasztása is. Az érzékelőt saját kezűleg is kicserélheti, az illusztrációkkal ellátott PDF Volkswagen javítási kézikönyv használata révén.

Egyes modellek esetében - a Volkswagen Polo-t is beleértve - a forgattyúház-szellőzőszelepének tömítő eleme is meghibásodhat.  Ez a probléma gyakran hideg motornál, instabil működés formájában mutatkozik meg. Ilyenkor olajszivárgás is tapasztalható az olajbetöltő nyak közelében.  A tömítő elem a motortérben található. Az alkatrész kicseréléséhez csak ki kell csavaroznia a rögzítő csavarokat, és le kell választania a tömlőt a szívócsonkról.  Mindezt otthon is könnyedén elvégezheti.  A VW szerelés lépésről-lépésre oktató videó ebben is az ön segítségére lesz.

Fékrendszer

A VW autók tulajdonosai gyakran szembesülnek a fékrásegítő nem megfelelő működésével. Amennyiben azt tapasztalja, hogy fékezéskor nyikorgó és recsegő hang hallható, vagy az autó elhúz balra vagy jobbra, akkor ezek a jelek a fékrásegítő meghibásodására utalnak.  Emellett, ilyen esetekben a fékpedál benyomásához nagyobb mértékű erő szükséges. A VW szerelés és karbantartás lépésről-lépésre oktató videó segítségével a fékrásegítő cseréjét külső segítség nélkül is elvégezheti.  Kérjük, ne feledje, hogy a cseréhez speciális szerszámokra is szüksége lesz: csavarkulcs, fogó, dugókulcs fejek.

Karosszéria

Egyes Volkswagen modellek - mint például a Golf - egyik tipikus problémája az ajtók hozzáfagyása a tetőlécekhez.  Ennek oka a tetőléc dizájnja és a gyártásához használt alapanyag. A probléma megoldása érdekében vigyen fel egy speciális védőréteget közvetlenül az ajtókeretre ott, ahol az érintkezik a tetővel, és rendszeres jelleggel használjon autós szilikon spray-t. További információkat a tippjeinkben és a videós útmutatóinkban talál.

Emellett a csomagtartó fedél zsanérok is gyakran rozsdássá válnak, ami megnehezíti a fedél felemelését.  A probléma elhárítása érdekében zsírozza be a zsanérokat. Amennyiben ez az eljárás nem vezet eredményre, ki kell cserélnie ezeket a komponenseket.  Ennek a munkának a szakszerű elvégzéséhez töltse le a VW szerelés és karbantartás lépésről-lépésre csináld magad útmutatót ingyenesen.

Egyes autók szélvédőin párásodás esetén kerek foltok tűnhetnek fel. Ezeket könnyedén el lehet távolítani a belső felszín, egy speciális autóüveg polírozó segítségével történő áttörlésével.

AUTODOC CLUB útmutató katalógus