Mi a SI-Drive? Leírás és működési elv

Mi a SI-Drive? Leírás és működési elv

Az SI-Drive intelligens motor- és sebességváltó-vezérlő rendszert Subaru gépkocsikba építik be. A rendszer lehetővé teszi, hogy az autó fontos egységei alkalmazkodjanak az útviszonyokhoz és az egyéni vezetési stílushoz. Emellett segíti az üzemanyag takarékosságot, valamint megnöveli a vezetés kényelmét és biztonságát.

Az SI-Drive működése

A rendszer a motor, a sebességváltó, a hajtáslánc és más rendszerek teljesítményét állítja be a kiválasztott vezetési módnak megfelelően. Három üzemmód létezik:  

  • Intelligent (I): Ez az üzemmód a jármű üzemanyag-takarékosságának és környezetbarát jellemzőinek növelését célozza meg. Optimalizálja a fojtószelep nyitásának sebességét és szögét, hogy a gépkocsi a lehető legzökkenőmentesebben gyorsuljon fel. Rövid, hétköznapi városi autózásra alkalmas. Az üzemmód javítja a jármű kezelhetőségét csúszós útfelületen.
  • Sport (S): Ez az üzemmód a dinamika, a kezelhetőség, a kényelem és az üzemanyag-fogyasztás optimális kombinációját biztosítja. Ebben az üzemmódban a fojtószelep nyitásának sebessége megnő, és így az autó gyorsabban gyorsul fel. A kezelhetőség pontosabbá válik.
  • Sport Sharp (S#): Ez az üzemmód lehetővé teszi, hogy a gépkocsi azonnal reagáljon a vezető műveleteire, amelyet a fojtószelep gyors nyitásával és az alacsonyabb sebességfokozatok tartásával érnek el. A CVT-vel felszerelt verziókban a vezető manuálisan is válthat sebességet.

Az üzemmódok váltására a középső konzolon található forgótárcsa szolgál. A műszerfal képernyőjén a kiválasztott beállításokkal kapcsolatos információk jelennek meg.

SI-Drive rendszerrel felszerelt Subaru modellek