Autóvillamossági javítás

Autóvillamossági javítás

Az autóvillamossági javítás az autó összes elektromos eszközének zökkenőmentes működését biztosítja. Az eszközök megfelelő működése az biztonságos és kényelmes autózáshoz kulcsfontosságú.

Egyes szervizek, amelyek autóvillamossági javítási szolgáltatást kínálnak, új berendezések beszerelését is vállalják.

Ezen a területen a legkeresettebb autós szolgáltatás az akkumulátor-helyreállítás. Ez az akkumulátor eredeti kapacitásának helyreállítását és élettartamának meghosszabbítását teszi lehetővé. A munka a csatlakozók tisztításából és az akkumulátor lemezeinek szulfátmentesítéséből áll, amelyet általában speciális eszközzel végeznek.

Sok szerviz generátorjavítást is kínál. Ide tartozik a kefék, a csapágyak, a csúszógyűrűk, az egyenirányító, a diódahíd, a rotor és az állórész tekercsek stb. cseréje. Néhány esetben homokfúvást alkalmaznak a generátor alkatrészein.

Az önindítóba új szénkeféket, mágnesszelepet, csapágyakat és egyirányú tengelykapcsoló fogaskerekeket építenek be, valamint a lendkerék gyűrű fogaskerekeit is kicserélik. 

Az autóvillamossági javítás tartalmazza a gyújtásrendszer karbantartását: ide tartozik az új gyújtógyertyák, gyújtótekercsek, nagyfeszültségű vezetékek, gyújtásmodul, gyújtáselosztó stb. beszerelése. 

Különös figyelmet kell fordítani az elektromos vezetékek megfelelő működésének biztosítására is. Ha a vezetékek nem működnek megfelelően, az érintkezők tisztítására, a sérült kábelek és csatlakozók cseréjére és a menetes csatlakozások meghúzására lehet szükség.

 Az új berendezések beszerelése általában a következő eszközökre vonatkozik: 
  • i Riasztórendszer. Ez az illetéktelen hozzáféréstől és lopástól védi a gépkocsit.
  • i Xenon fényszórók. Ezek világosabb és hatékonyabb megvilágítást biztosítanak. A beszerelés tartalmazza a szabványos fényszóróegységek kötelező cseréjét, a trafók beszerelését és ezek beépítését az autó villamossági rendszerébe.
  • i Ködlámpák. Ezeket a lökhárítón található gyári nyílásaiba szerelik be a burkolatok helyett. Ha az autógyártó nem alakította ki ezeket, ki kell várni a nyílásokat.
  • i Autós hangrendszer. Ez a hangszórók és erősítők beszerelését, valamint a vezetékek elhelyezését tartalmazza. A legjobb hangminőség eléréséhez számításokat kell végezni azzal kapcsolatban, hogy a hol kell elhelyezni az audiorendszer egyes összetevőit.
Profilja a személyes segítője.

Autós kiadások, autós napló és a alkatrészcsere-ütemezés; kedvenc anyagok, jegyzetek és dokumentumainak mentése