Hogyan hosszabbítsa meg a gumiabroncsok élettartamát

Hogyan hosszabbítsa meg a gumiabroncsok élettartamát

 7 egyszerű lépés 
 1. Gumiabroncsai nyomását ellenőrizze minden héten.
  A helyes nyomást autója gumiabroncsai oldalfalain vagy az autó kézikönyvében talál.

 2. Tartsa fenn a megfelelő kerékkiegyensúlyozást
  A gumiabroncsok nem megfelelő beállítása a gumiabroncsok szokatlan zaját, csökkent kezelhetőséget, lassúbb kormányzási reakciót, az autó egyik oldalra való húzását és a gumiabroncsok egyenetlen kopását okozhatja.

 3. Egyensúlyoztassa ki a kerekeket minden gumiabroncs-cserét, vagy minden 15 000 megtett kilométert követően.
  A nem kiegyensúlyozott kerekek a futófelület egyenetlen kopását, valamint a futómű alkatrészeinek sérülését okozhatják. Ha menet közben szokatlan rezgést észlel, vigye szervizbe a gépkocsit.

 4. Növelje meg a gumiabroncsok nyomását, ha hosszabb ideig nem használja a gépkocsit.
  Ha hosszabb ideig nem használja autóját, fújja fel a kerekeket a maximálisan megengedett nyomásra, hogy megakadályozza a lapos foltok kialakulását a futófelületen.

 5. Kerülje az agresszív vezetést.
  A gumiabroncsok egyenetlen kopását elkerülendő, nyugodtan gyorsítson és fékezzen, valamint egyenletes sebességet tartson fenn.

 6. Az évszaknak megfelelő gumiabroncsokat használja.
  A téli gumiabroncsok 7 °C alatti hőmérséklet alatt teljesítenek legjobban, míg a nyári gumiabroncsok 7 °C feletti hőmérsékleten. Váltson téli gumiabroncsokra, ha a hőmérséklet állandóan 7 °C vagy alacsonyabb. Amikor a napi középhőmérséklet 7 °C fölé emelkedik, váltson vissza nyári gumiabroncsokra.

 7. Az évszakok között tárolja megfelelően a gumiabroncsokat.
  Tárolja tiszta, száraz helyen a gumiabroncsokat. Védje ezeket a napfénytől, a nedvességtől és a szennyeződésektől. A keréktárcsákra szerelt gumiabroncsokat állítsa az oldalukra vagy akassza fel ezeket. A leszerelt gumiabroncsokat tárolja függőleges helyzetben.