Hogyan tároljam a nyári és a téli gumiabroncsokat?

Hogyan tároljam a nyári és a téli gumiabroncsokat?

1. tipp. Találja meg a megfelelő helyet

A gumiabroncsokat száraz, tiszta, jól szellőző kell tárolni. A megfelelő hőmérséklet 10°C és 25°C között van. Ellenőrizze, hogy a gumiabroncsok ne legyenek kitéve a napfénynek: a gumit roncsolja az ultraibolya sugárzás. A levegő páratartalmának 50-60%-nak kell lennie. Ha magasabb, rendszeresen szellőztesse a helyiséget.

2. tipp. Jelölje meg a gumiabroncsokat, hogy megfelelően szerelhesse majd fel ezeket

Miután levette a gumiabroncsokat, jelölje meg az abroncsokon a forgásirányt, és helyüket a gépkocsin. Ez nagyban megkönnyíti az ismételt felszerelést.

3. tipp. Tárolás előtt tisztítsa meg a gumiabroncsokat

Távolítsa el a köveket a futófelületből, mossa meg és szárítsa meg a gumiabroncsokat, és tegyen rájuk speciális anyagot, ami megvédi a gumit a kiszáradástól. Szigorúan tartsa be a gumiápoló termékek használati utasításában leírtakat. Ne használjon nem megfelelő anyagokat – ez a gumiabroncsok korai kopását eredményezheti.

4. tipp. Megfelelően helyezze el a gumiabroncsokat

Ha a gumikat a keréktárcsákon tárolja, helyezze el őket vízszintesen. Egymásra is teheti a gumiabroncsokat. A helytakarékosság érdekében külön-külön felfüggesztheti a gumiabroncsokat. Ha keréktárcsák nélkül vannak gumiabroncsai, ne tárolja ezeket vízszintesen és ne függessze fel, mivel ez romló tapadáshoz és felgyorsult futófelület kopáshoz vezet. Tárolja függőleges helyzetben a gumiabroncsokat. Jobb, ha félkör alakú, homorú felületet alkalmaz, mivel a támasztás megakadályozza a gumiabroncsok deformálódását. Legalább havonta egyszer kicsit forgassa el a gumiabroncsokat.

5. tipp. Használjon speciális tárolózsákokat

A zsákok segítenek megvédeni a gumiabroncsokat a szennyeződésektől, a nedvességtől és a sérülésektől. Kizárólag csak erre a célra készült zsákokat használjon, mivel a műanyag zsákokban vagy szemeteszsákokban belül kondenzátum gyűlhet össze, ami a gumiabroncs sérüléséhez vezet. Vásároljon gumiabroncs tárolózsákokat

6. tipp. Védje gumiabroncsait a fagytól

Ha télen nincs módja fűtött helyiségben tárolni a gumiabroncsokat, tegyen rájuk speciális védőszert. Ez megakadályozza az alacsony hőmérséklet okozta repedezést.

7. tipp. Vegyen igénybe profi tárolószolgáltatást

Ha nem rendelkezik megfelelő hellyel gumiabroncsai tárolásához, igénybe vehet tárolószolgáltatást. Mielőtt ezt tenné, alaposan olvassa el a szerződést: tartalmaznia kell a hőmérsékletet, a páratartalmat és a tárolási körülményeket.