Vissza a témákhoz

4-es Golf zabálja az olajat
VW Golf IV Hatchback (1J1)

  • @user_1359592 Jan 22, 2023
    Tag
    Üdvözletem mindenkinek!
    Egy olyan problémám van, hogy van egy 1998-as évjáratú VW Golf IV-em (370 000Km-el) és Németországban töltöttem utánna kb 1,5 liter motorolajat haza út előtt, majd levezettem vele egy huzamban 580km-t, itthon leellenőriztem (kb 15 órányi állás után) az olajszintet és a nívópálcán és semmi nem volt. Most öntöttem hozzá 1,5 litert ismételten. Több szerelővel is egyeztettem ma telefonon (többen nem akarják vállalni mert nagyon macerás a javítása) volt aki azt mondta hogy szelepszár szimeringes, volt aki azt mondta hogy ennyi km után vagy kuka a kocsi, vagy komplett motor csere, esetleg olcsóbban kijövök ha szerzek egy jó állapotú motorblokkot… Ezt mind így látatlanban vágták rá.
    Olaj folyást nem tapasztaltam sehol, se a betonon ahol álltam vele, se a kocsi alján. a kipufogó pedig nem kormol, fehér füst vagy gőz jön belőle mikor üresben próbálgatom a motort 2-3-4 ezres fordulaton. Illetve a műszerfal sem jelzett olajhibára utaló jelet.
    Jövő héten viszem szervizbe, csak addig hátha tud nekem valaki érdemlegesebb választ adni, hogy mi baja lehet.
    Így szeretném kikérni a véleményeteket. 
    Válasz

    Elkezdve

    22.01.23

    Utolsó válasz

    27.01.23

    Válaszok

    2

    Megtekintések

    158

  • @user_1359592 Jan 22, 2023
    Tag
    Annyit elfelejtettem leírni hogy az autó Februártól – Decemberig állt, volt autószerelőnél üzembevétel előtt. Amit szükségesnek látott ki is cserélt. De állás előtt nem ette az olajat.
    Válasz
  • @Tiect1984 Jan 27, 2023
    Tag
    Üdv
     gondolom hogy motorjavítás nélkül nem fog menni a dolog, és ez sokkal jobb mint megint zsákbamacskát veszel egy új motorral.
     Meg jó lenne megkérdezni a szerelőtől ahol állat az autó, hogy mit csinált vele.  
    Válasz

A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.

Telepítse az AUTODOC CLUB app-ot!

Személyes autóköltség-kezelője, karbantartási tippek, emlékeztetők közelgő időpontokról és szerviz szolgáltatás időközökről, „csináld magad” javítási utasítások - mindezt a telefonján.

Autodoc CLUB app qr-code
Szkennelés

Az alkalmazás letöltéséhez:

Autodoc CLUB App icon