Vissza a témákhoz

1.8 TSI probléma VW Passat CC (357) (05.2008 - 01.2012)

@G. K.
12.11.2024 20:32
Tag

Hello, olyan megoldando kerdessel fordulnek hozzatok hatha tud valaki segiteni. Adott egy CC 1.8 tsi 2008 as evjarat. A problema hogy hidegen nem jar egyenletesen kiolvasva egeskimaradast dob a gep. Ahogy eleri a viz a 90 fokot gyonyoruen jar es nincs problema. Sorolnam hol tartok: lambda szonda, legtomegmero, szivosor, 4db gyertya, 4db injektor, 4db trafo cserelve. Ez meg nem volt eleg a motor teljesen felujitva, felfurva uj dugattyuk gyurukkel minden ami ezzel jar cserelve. Es a problema ugyanugy fennall. Barkinek barmi otlet, javaslat szivesen meghallgatnam.

Elkezdve

12.11.24

Utolsó válasz

06.05.25

Válaszok

2

Megtekintések

206

• VW CC (358) 1.8 TSI
    @Z. F.
    16.01.2025 09:57
    Tag
    sajnos ugyanezzel a problémával küzködöm mint te legalább kettő éve és semmi változás senki nem találja a problémát plussz nekem még volt egy dióhéjas tisztitásom is a motor hidegen makog néha le is áll melegen felpörőg az alapjárat akár 1200 ig is nekem is égéskimaradások stb hibák jelentkeznek most ott tartunk hogy valahól farslevegőt sziv renben de hól ráadásul ha ledugozzuk a kartelcsövet azonnal tökéletesen jár a motor kérlek segitsetek rajtam ha tudjátok a megoldást Tisztelettel megköszőnném vw passat cc 2009 1.8 tsi bzb motorkód 160le [email protected]
  • JEEP COMPASS 2.4 16V 4x4
    @user_810099
    06.05.2025 08:51
    Tag
    Sziasztok,
    örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával, bár sajnálatos, hogy ilyen sokunkat érint. Nálam szintén egy 1.8 TSI (BZB kódos, 2008-as évjárat) motorral szerelt Passat CC-nél jelentkezik hasonló gond – hidegen darabosan jár, égéskimaradás, néha le is fullad. A fura az, hogy amint eléri az üzemi hőfokot, minden tökéletes. Eddig nálam is volt: trafók, gyertyák, injektorok, lambdaszonda, PCV szelep, EGR, hűtővíz-hőmérséklet szenzor csere. Szívósor is ki lett pucolva, de a gond maradt.
    Most a kartergáz-visszavezetés környékét vizsgáljuk, mert nálam is akkor kezd normálisan járni, ha a csövet ledugózzuk. Lehet, hogy a PCV szelep új, de mégis falsot szív máshol.
    Ha valaki végül megtalálta a megoldást, kérem ossza meg! Köszi előre is!
Autodoc CLUB App icon
Ideje alkatrészeket cserélni? Most még jobb ajánlatokat találsz Shop alkalmazásunkban.
Szkennelés a QR-kódot részére AUTODOC CLUB app-ot
SZKENNELJ BE