AUTODOC FORUM / Beszélgetések az autókról márka alapján / TOYOTA / Toyota RAV4, D4D 2.0 Diesel üzemanyagrendszer probléma

Vissza a témákhoz

Toyota RAV4, D4D 2.0 Diesel üzemanyagrendszer probléma
TOYOTA RAV 4 II (CLA2_, XA2_, ZCA2_, ACA2_)

  • TOYOTA RAV 4 II (CLA2_, XA2_, ZCA2_, ACA2_) 2.0 D 4WD (CLA20_, CLA21_)
    @Gadam Jun 11, 2022
    Tag
    D4D 2.0 turbo-dízel motor van benne.
    Hol található ebben az autóban az alacsonynyomású elektromos szivattaú?
    A tankban jobb hátul egy üzemanyag szintjelző távadó van 2 elektromos vezetékkel.
    A tankban bal hátul szintén üzemanyagszint távadó van egy kétlépcsős szűrő/ülepítővel kombinálva. Ide viszont 4 elektromos vezeték csatlakozik(?) Innen megy az üzemanyag a kisnyomású szivattyúhoz. Ami elől van valahol, mert mikor kiszereltem ezt az egységet és kitakarítottam és a csövekből nyilván kifolyt az üzemanyag, a visszaszerelés után, mikor elfordítottam a slusszkulcsot, előlről hallottam pár másodperces “ciripelést”, mikor a szivattyú újra légtelenítette a rendszert. A motor-computer az alacsony-nyomású szivattyúra panaszkodik, ami miatt a magasnyomású szivattyú nem kap megfelelő szívóoldali nyomást. Hidegen jól megy, üzem-meleg elérésekor a 4. henger nem megy, a befecskendező nem szabályoz (Bosch autódiagnosztikai computerrel működés közben vizsgálva) E miatt a motor remeg, nincs erő. Korábban valahol vizes üzemanyagot tankoltam, az előző olajcsere (és szűrők cseréje) óta kétszer cseréltem üzemanyagszűrőt! Mindkettő vizes “takonnyal” volt tele! Akkor még ment a 4. henger is, csak 3000-nél kezdett “bólogatni” az autó, nem pörgött fel rendesen. Az üzemanyagszűrő csere után ment rendesen. Ez az állapot, hogy melegen a 4.henger befecskendezője leblokkol, 2-3 napja jött elő. A szerelőm azt tanácsolta (sajnos pont most megy szabadságra), elsősorban az alacsony-nyomású szivattyút kellene megvizsgálni, hogy arról ne küldjön hibaüzenetet, de nem találom hol van? Van valakinek tapasztalata ilyen hibával kapcsolatban? Ha már a motor-computer nem panaszkodna az alacsony-nyomású szivattyúra (talán a hiba is megszűnne), de ha mégsem, akkor kellene a 4. henger befecskendező szelepét kiszerelni (ami nem kis munka!) és elküldeni Nyírtelekre bevizsgálásra! Várom a fentiekben tapasztalatot szerzett tipustulajdonosok véleményét!!!
    Válasz

    Elkezdve

    11.06.22

    Utolsó válasz

    11.06.22

    Válaszok

    0

    Megtekintések

    1547

A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.

Telepítse az AUTODOC CLUB app-ot!

Személyes autóköltség-kezelője, karbantartási tippek, emlékeztetők közelgő időpontokról és szerviz szolgáltatás időközökről, „csináld magad” javítási utasítások - mindezt a telefonján.

Autodoc CLUB app qr-code
Szkennelés

Az alkalmazás letöltéséhez:

Autodoc CLUB App icon