Vissza a témákhoz

Fűtés probléma
FORD Focus II Hatchback (DA_, HCP, DP)

  • FORD Focus II Hatchback (DA_, HCP, DP) 1.6
    @user_173900 Nov 29, 2020
    Tag

    Sziasztok! Focus mk2;1.6 benzin 100 le. 2008-as évjárat, digit klímás. 

    Azt eldöntöttem, hogy mielőtt a leg drágább megoldást elfogadom( radiátor csere), előtte minden szóba jöhető alkatrészt le kell/szeretnék ellenőriztetni.
    Ami eddig le van ellenőrizve: termosztát, vízpumpa, belső kabin hőmérséklet erzekelő, lamellák mozognak, melegvíz beér a radiátorba, a vezérlőkonzol reszetelve. A fűtésvezérlőt szeretném megnézetni, illetve kérdésem, hogy milyen alaktreszeket kellene még megvizsgálnom. Ha esetleg valaki tudna ajánlani becsületes szerelőt, azt is, és a tanácsokat is megköszönöm.
    Válasz

    Elkezdve

    29.11.20

    Utolsó válasz

    26.05.21

    Válaszok

    1

    Megtekintések

    1896

  • FORD FOCUS III Turnier 1.5 TDCi
    @user_377019 May 26, 2021
    Tag
    Látom, hogy nem mostani a bejegyzés, de hátha valakinek még segítség lehet. Írtad, hogy miket ellenőriztél le, de azt hogy hogyan. Digit klímás fordoknál több esetben is találkoztam azzal a problémával, hogy nem fűt vagy hűt. Gépre kapcsolva nem ír hibát, hibakódot, viszont ha egyesével belemegyünk az élő adatok olvasásába, bekapcsolt működő állapotban a belső hőmérséklet mérő nem a valóságnak megfelelő értéket mér, extrém hideg és meleg értékkel is találkoztam már. Mondjuk ez főleg fordítva jellemző, de így is találkoztam vele. Ha nem tetted mindenképpen rakd gépre ha hozzáférsz egyhez, egyszerű hibakód olvasó törlő nem fogja kimutatni. Ha nem ez is a probléma mindenképpen segíthet egy valós idejű diagnosztika legalább abban, hogy leszűkítse a hiba forrását.
    Válasz

A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.

Telepítse az AUTODOC CLUB app-ot!

Személyes autóköltség-kezelője, karbantartási tippek, emlékeztetők közelgő időpontokról és szerviz szolgáltatás időközökről, „csináld magad” javítási utasítások - mindezt a telefonján.

Autodoc CLUB app qr-code
Szkennelés

Az alkalmazás letöltéséhez:

Autodoc CLUB App icon