Vissza a témákhoz

Alapjárat ingadozás hidegben
FORD

  • FORD
    @Lajos Apr 20, 2021
    Tag

    Olyan gondom lenne, hogy mióta bejött a tél indítózáskor csak 900 max 1000-res fordulatszámmal kezd a motor, majd egyből beáll 750-800-ra, amit tart kb 2 másodpercig, majd egy pillanatra leesik
    400-500-ra. Egész, 1500-1800-as fordulatszámig kb. megy ez az ingadozás. Annál nagyobb fordulatnál nem nincs gond, vagy csak nem érzékelhető. Ha megállok a lámpánál, és üresbe teszem, ingadozások után, sokára áll be az alapjárat. A tompított fénye is elhalványul az ingadozástól. Mi lehet az oka az alapjárat ingadozásnak hidegben?

    Válasz

    Elkezdve

    20.04.21

    Utolsó válasz

    23.04.21

    Válaszok

    2

    Megtekintések

    4237

  • FORD | KUGA I
    @Pál Apr 22, 2021
    Tag

    Ez több dologtól is lehet. Elsőként meg kellene nézetned a vákuum csöveket, mert azok könnyen le tudnak csúszni a csatlakozókról. Ha a gumi elérett bennük, cseréltesd ki mindet.

    Válasz
  • FORD | S-Max (CJ)
    @Jenő Apr 23, 2021
    Tag

    Hello! Én azt mondanám, hogy nézd meg a fojtószelepet, és ha bekoszosodott, mindenképp tisztítsd ki. Ehhez le kell szerelned. Nézd meg a légszűrőt, és ha kell, cseréld is. Ezen kívül még lehet a hűtővíz hőmérséklet jeladó hibája is. Az is okoz alapjárat ingadozást.

    Válasz

A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.

Telepítse az AUTODOC CLUB app-ot!

Személyes autóköltség-kezelője, karbantartási tippek, emlékeztetők közelgő időpontokról és szerviz szolgáltatás időközökről, „csináld magad” javítási utasítások - mindezt a telefonján.

Autodoc CLUB app qr-code
Szkennelés

Az alkalmazás letöltéséhez:

Autodoc CLUB App icon