Hogyan válasszunk autós kamerát

Hogyan válasszunk autós kamerát

A balesetekkel kapcsolatban gyakran alakulnak ki viták. Ezek elkerüléséhez fel kel tudnia idézni az esemény minden részletét. Az autós kamerák napjainkban egyre elterjedtebbé válnak. A rögzített információ a biztosítótársaságok felé is bizonyítékul szolgál. Tudja meg, melyek a jó autós kamera jellemzői.

 8 lényeges jellemző 

 1. Felbontás. Ez a pixelek száma, amelyet a kép magassága és a szélessége határoz meg. Közvetlenül befolyásolja a videó minőségét. Minél magasabb a felbontás, annál részletesebb a kép. Például, ez lehetővé teszi, hogy láthassa a szembejövő autó sofőrjét, és lássa, hogy valami elvonja-e a figyelmet a vezetéstől. Napjainkban a következő felbontások a szabványosak:
  1. VGA 640X480 pixel. Ez egy elavult szabvány, amelyek ma már ritkán használnak, átlagos képminőséget kínál.
  2. HD 1280X720 pixel. Ez magasabb minőségű képet tesz lehetővé, ami egy laptop képméretének megfelelő nagyságra javítható úgy, hogy nem veszít minőségéből. Ugyanakkor, néhány részlet, mint például a rendszám, gyakran nem teljes mértékben látható.
  3. Full HD 1920X1080 pixel. Ez a videószabvány a szélvédő képernyőn kis részletek megtekintését teszi lehetővé.
  4. Super HD 2304X1296 pixel. A kép 1,5-ször olyan éles, mint a Full HD esetében.
 2. Bitarány (bitsebesség). A kép meghatározása a bitaránytól függ (a másodpercenként továbbított információk száma). Ha ez 12 Mbs alatt van, nem fog látni olyan részleteket, mint a rendszámtábla vagy az autómodell. Emellett, az alacsony CPU sebesség akár 5 másodpercre is a videó leállását okozhatja, így kimaradhatnak a fontos pillanatok.
 3. A szenzor mérete és a megapixelek száma. A nagyobb szenzor jobb minőségű videót jelent. A szenzor érzékenysége méretétől függ, ami nagyon fontos a gyenge megvilágítású környezetben való felvételkészítéshez. A Full HD videóhoz 3-5 Mp szenzor a megfelelő. Ennél nagyobb Mp kamerát vásárolni nem jó ötlet, mivel funkciói nem lesznek használatban.
A szenzor mérete és a megapixelek száma
 1. Látószög. Minél szélesebb, annál nagyobb területről tud felvételt készíteni a kamera. A szélsőségesen széles látószög azonban torzításokat eredményez. 100–130° az optimális látványhoz elegendő.
Látószög
 1. Lencsék száma. Az egylencsés autós kamerák csak az előttük lévő útról rögzítenek felvételt. Ezért jobb, ha olyan autós kamerát vásárol, melynek kiegészítő lencsékhez vannak csatlakozóik, jobb ha három. Így minden oldalról tud az eseményekről felvételt készíteni.
 2. Energiaforrás. Az akkumulátoros autós kamerák hosszú utakra nem megfelelők. Vásároljon szivargyújtó adapterrel rendelkező autós kamerát, amennyiben sok időt tölt a gépkocsiban.
Energiaforrás
 1. A rögzítés típusa. Az autós kamera tartója felerősíthető a szélvédőre egy tapadókoronggal, vagy kétoldalas ragasztószalaggal. A tapadókorong elég nagy, de újra felhasználható. A ragasztószalag egyszer használható. Az autós kamera a tartóra kedvező áru menetes csuklóval, vagy drágább, felhasználható mágnessel rögzíthető.
A rögzítés típusa
 1. További funkciók:
 • i aA legmodernebb DVR-ek (digitális rögzítők) háromtengelyes rezgésérzékelővel (G-shock sensor) vannak felszerelve, ami az ütés pillanatában rögzít. Ha bekapcsol, a kamera ey írásvédett tárolóan menti el a felvételt, amely a baleset előtti és utáni néhány másodpercet tartalmazza.
 • i Néhány videófelvevő SD kártyát is tartalmaz. Ez lehetővé teszi a szükséges videó vagy egy részének küldését.
 • i Vannak képernyővel felszerelt autós kamerák is Így a rögzített videók megtekinthetők.
 • i A GPS-es autós kamera praktikusabb. A GPS az időt és a dátumot automatikusan állítja be, rögzíti a helyszínt és a haladási sebességet is.
 • i Az infravörös vagy LED világítás segít az éjszakai közúti balesetek rögzítésében.

Összefoglaló

Az autós kamera praktikus kiegészítő gépkocsijához. Segít megoldani az úton felmerülő vitákat, illetve megtalálni a törvényszegő személyt, aki megrongálta gépkocsiját. A fent felsorolt jellemzők alapján ki tudja választani az Önnek legjobban megfelelő autós kamerát, amelynek ára kedvező és funkciói megfelelők.

  Profilja a személyes segítője.

  Autós kiadások, autós napló és a alkatrészcsere-ütemezés; kedvenc anyagok, jegyzetek és dokumentumainak mentése