10 nélkülözhetetlen szerszám az autójavításhoz

10 nélkülözhetetlen szerszám az autójavításhoz

 Van a garázsában? 

  1. Nyomatékkulcs. Ez a szerszám meghatározott nyomatékot ad a menetes rögzítőelemeknek. Csökkenti annak kockázatát, hogy a menetek a túlzott erővel történő meghúzás következtében megsérüljenek.

  2. Racsnis kulcs. Ezt a szerszámot úgy tervezték, hogy a rögzítőelemek kicsavarása és meghúzása során nem kell elmozdítani. A szűk helyeken található csavaros illesztésekkel való munkát teszik lehetővé.

  3. Kombinált kulcs. Egyik végén „U”-alakú, a másikon zárt fej található. A rögzítőelemek szoros befogását biztosítja. Kialakításának egyszerűségét és alacsony árát érdemes kiemelni.

  4. Menetfúró hajtóvas. Ez az egyszerű eszköz a szorosan meghúzott becsavarozott illesztéseknél lesz segítségére.

  5. Csavarbehajtó bitek. Ezek a fejek menetfúró hajtóvasakon, racsnis kulcsokon, akkumulátoros csavarhúzókon és egyéb szerszámokon használatosak. Minden fajta menetes rögzítés gyors be- és kicsavarását teszik lehetővé.

  6. Laposfejű csavarhúzó. Ez a szerszám a menetes rögzítőelemek be- és kicsavarozásakor nélkülözhetetlen. Különösen akkor, ha nincs kéznél elektromos vagy pneumatikus berendezés. Ezek olcsók, és kis helyen tárolhatók.

  7. Csillagcsavarhúzó (Philips). Ennek ugyanazok az előnyei, mint az előzőnek.

  8. Gumikalapács. Ez a kéziszerszám törékeny alkatrészek kiegyenesítéséhez, fel- és leszereléséhez használható. Normál vagy favésővel való munkához is használható, mivel ennek segítségével a nyél sérülése elkerülhető.

  9. Gumiabroncs szerelővas. A szerszám a fémalkatrészek és sérült szerkezetek eltávolításában segít. Különböző méretekben kapható.

  10. Drótkefe. A drótkefe a fémfelületek tisztításához használatos. Ezzel a régi festék, a rozsda és a szennyeződések könnyen eltávolíthatók.
[Total: 0   Average: 0/5]