Vissza a témákhoz

Termosztát csere
MERCEDES-BENZ A-osztály (W169)

  • MERCEDES-BENZ A-CLASS (W169) A 150 (169.031, 169.331)
    @user_755099 Jan 10, 2022
    Tag
    Termosztát csere hogyan történik?
    Válasz

    Elkezdve

    10.01.22

    Utolsó válasz

    11.01.22

    Válaszok

    1

    Megtekintések

    428

  • @Andont Jan 11, 2022
    Tag
    Üdv
    Először is azzal kezdjük hogy levesszük a levegőszűrő dobozát, mivel a termosztát alatta található. Ehhez csavard ki a motorvezérlő egységet rögzítő 2 csavart, majd távolítsa el őket. Ezután kicsavarunk még 2 csavart, levesszük a légszűrőtől jobbra lévő csövet és kivesszük magát a szűrődobozt. Alatta már látjuk a termosztátot.
    Leengedjük a fagyállót. A leeresztő “csap” a radiátor alján található. Ha az első hűtőrácsot nézzük, akkor jobb oldalról. Ki kell csavarni egy dugót lapos csavarhúzóval. Ez a dugót  piros.
     Mercedes W169 A150 termosztátja 3 csavarral van felcsavarva. Először is el kell távolítanunk a csöveket -2 van belőlük, nagyobb és kisebb. Az elágazó csövek rögzítése rugós bilincsekkel történik. 
    Venni kell egy speciális szerszámot a rugós bilincsek eltávolításához. A termosztát eltávolítása előtt ne felejtse el leválasztani a chipet a hőmérséklet-érzékelőről, amely a termosztát házába van. Egyébként maga az érzékelő benne lesz az új termosztátbon kompletten. Meglazítjuk a bilincseket és lehúzzuk a csöveket. Lecsavarjuk a termosztátot és kivesszük. ne felejtsd el a tömítéseket is a kompletten azok is a termosztáttal együtt járnak okvetlenül fel kell tenni őket.
    Válasz

A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.

Telepítse az AUTODOC CLUB app-ot!

Személyes autóköltség-kezelője, karbantartási tippek, emlékeztetők közelgő időpontokról és szerviz szolgáltatás időközökről, „csináld magad” javítási utasítások - mindezt a telefonján.

Autodoc CLUB app qr-code
Szkennelés

Az alkalmazás letöltéséhez:

Autodoc CLUB App icon