Vissza a témákhoz

SLK 170 .A tetőt mozgató hidraulikát cseréltem.Mind kettőt.levegős lett a rendszer,hogyan tudom légteleníteni MERCEDES-BENZ SLK (R170) (04.1996 - 04.2004)

@user_4039714
30.10.2025 16:58
Tag

SLK 170 .A tetőt mozgató hidraulikát cseréltem.Mind kettőt.levegős lett a rendszer,hogyan tudom légteleníteni

Elkezdve

30.10.25

Utolsó válasz

31.10.25

Válaszok

1

Megtekintések

40

• @Valika Tóth
    31.10.2025 07:43
    @user_4039714
    AUTODOC szakértő
    Tisztelet tagunk
    Jó napot kívánunk
    Gratulálunk az SLK R170 hidraulikus rendszerének cseréjéhez! Ez egy nagy lépés a tető megfelelő működésének biztosítása felé.

Valóban, a hidraulikus hengerek cseréje után (különösen mindkét oldalon) levegő juthat be a rendszerbe, ami a tető nem megfelelő és/vagy szakaszos működését okozhatja.

A legtöbb esetben a Mercedes-Benz SLK R170 hidraulikus rendszere önlégtelenítő. Ez azt jelenti, hogy a levegő eltávolítása nem igényel semmilyen speciális beavatkozást vagy szeleplégtelenítést.

Minden teljes tetőmozgási ciklus a folyadékot átnyomja a szivattyún és az összes hengeren, a légbuborékokat visszaszorítva a tartályba, ahol azok távozhatnak.

- Megfigyelés: Először a tető lassan és egyenetlenül mozog. Ahogy a levegő eltávozik, a mozgásnak simának, egyenletesnek és gyorsnak kell lennie, mint a hengerek cseréje előtt.

- A szint ellenőrzése: 5-8 teljes ciklus végrehajtása után ellenőrizze újra a folyadékszintet a tartályban, miközben a tető teljesen zárva van. A szint kissé csökkenhetett az új hengereket feltöltő és a levegőt kiszorító folyadék miatt. Szükség esetén töltse fel a megfelelő szintre.

Ha 8-10 teljes ciklus után a tető továbbra is rosszul vagy lassan működik, a probléma nem csak levegő lehet, hanem dugulás vagy szivárgás is lehet. Több teljes ciklus azonban általában megoldja a levegővel kapcsolatos problémát.
    Tisztelettel AUTODOC csapat.
Autodoc CLUB App icon
Ideje alkatrészeket cserélni? Most még jobb ajánlatokat találsz Shop alkalmazásunkban.
Szkennelés a QR-kódot részére AUTODOC CLUB app-ot
SZKENNELJ BE