SLK 170 .A tetőt mozgató hidraulikát cseréltem.Mind kettőt.levegős lett a rendszer,hogyan tudom légteleníteni MERCEDES-BENZ SLK (R170) (04.1996 - 04.2004)
@Valika Tóth31.10.2025 07:43@user_4039714AUTODOC szakértőTisztelet tagunk
Jó napot kívánunk
Gratulálunk az SLK R170 hidraulikus rendszerének cseréjéhez! Ez egy nagy lépés a tető megfelelő működésének biztosítása felé.
Valóban, a hidraulikus hengerek cseréje után (különösen mindkét oldalon) levegő juthat be a rendszerbe, ami a tető nem megfelelő és/vagy szakaszos működését okozhatja.
A legtöbb esetben a Mercedes-Benz SLK R170 hidraulikus rendszere önlégtelenítő. Ez azt jelenti, hogy a levegő eltávolítása nem igényel semmilyen speciális beavatkozást vagy szeleplégtelenítést.
Minden teljes tetőmozgási ciklus a folyadékot átnyomja a szivattyún és az összes hengeren, a légbuborékokat visszaszorítva a tartályba, ahol azok távozhatnak.
- Megfigyelés: Először a tető lassan és egyenetlenül mozog. Ahogy a levegő eltávozik, a mozgásnak simának, egyenletesnek és gyorsnak kell lennie, mint a hengerek cseréje előtt.
- A szint ellenőrzése: 5-8 teljes ciklus végrehajtása után ellenőrizze újra a folyadékszintet a tartályban, miközben a tető teljesen zárva van. A szint kissé csökkenhetett az új hengereket feltöltő és a levegőt kiszorító folyadék miatt. Szükség esetén töltse fel a megfelelő szintre.
Ha 8-10 teljes ciklus után a tető továbbra is rosszul vagy lassan működik, a probléma nem csak levegő lehet, hanem dugulás vagy szivárgás is lehet. Több teljes ciklus azonban általában megoldja a levegővel kapcsolatos problémát.
Tisztelettel AUTODOC csapat.

SLK 170 .A tetőt mozgató hidraulikát cseréltem.Mind kettőt.levegős lett a rendszer,hogyan tudom légteleníteni