Vissza a témákhoz

Légtömegmérő hibakód
CHEVROLET AVEO Ferdehátú (T300)

  • @user_2200360 Jan 31, 2024
    Tag
    Üdv mindenkinek! Van egy Aveo RS személyautóm. 1.4 turbo motor van benne, 140 lóerővel. Ha jól tudom az Astra J 1.4 turbo is ezt a motort használja… Pár évvel ezelőtt kigyulladt a motorellenőrző lámpa. néhány nap múlva elmúlt a hibajel. Pár nap, s újra kigyulladt. Megnéztük diagnosztikával, P1101 hibakódot írt, vagyis légtömegmérő hibát jelzett. A légtömegmérőt kipucoltam, pár napig jó volt, s újra előjött a hiba. A szerelő javaslatára következett a légtömegmérő cseréje. A hibakód mindíg késő ősszel, télen jelent meg. A MAF csere tavasszal történt. Hibamentes volt egészen a következő télig, majd újra kezdődött minden előlről. Nem óhajtottam újra kicserélni a MAF szenzort, mert úgy gondoltam, hogy nem az a gond. Körbenéztem a neten, s kaptam egy javaslatot, hogy a fojtóházat pucoljam ki. Úgy néz ki meglett a hiba, 3 hete nincsen hibajel! Ilyen hibánál érdemes ellenőrizni a PCV rendszert is, valamint a szívósor tömítettségét is!  Nem vagyok autószerelő, a saját tapasztalatomból írok sajnos… Esetleg tud valaki egy jó szerelőt ha egyéb problémám lenne? Mosonmagyaróvár környékén. Alkatrészcserélőkből elegem van már, igazi, gondolkodó autószerelőt keresek..
    Válasz

    Elkezdve

    31.01.24

    Utolsó válasz

    31.01.24

    Válaszok

    1

    Megtekintések

    44

  • @user_2200360 Jan 31, 2024
    Tag
    Még egy kérdés felvetődött bennem… Chevrolethez hol tudom ellenőrizni az esetleges visszahívásokat? Tudna valaki ebben segíteni?
    Válasz

A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.

Telepítse az AUTODOC CLUB app-ot!

Személyes autóköltség-kezelője, karbantartási tippek, emlékeztetők közelgő időpontokról és szerviz szolgáltatás időközökről, „csináld magad” javítási utasítások - mindezt a telefonján.

Autodoc CLUB app qr-code
Szkennelés

Az alkalmazás letöltéséhez:

Autodoc CLUB App icon