Vissza a témákhoz

DSA lámpa világít
VOLVO S40 I (644)

  • VOLVO S40 I (VS) 1.8
    @user_1628137 May 24, 2023
    Tag
    Ma elmentem a SPARba bevásárolni. Autó pöcre indult (amúgy 24 éves), 5 km-t mentem vele, parkolóban ezért egy perce thagytam járni a motort. Aztán elmentem a boltba, majd visszajérkez nagyon fura hanggal indult el a motor. Olyan lett a hangja mint egy (nagyobb) motorkerékpárnak, és enyher remegéstm tapasztaltam a motortérből. Mintha nem menne pár henger. DSA lámpa vílágít (nem villog, hanem világít). Leállítom újraindítom. Ugyanaz. A motor amúgy simán megy alapjáraton is – de nagyon más a hangja. Jobb hijján hazagurultam vele, (szerencsére lefele kellett csak menni végig).  Én gyertyákra gondoltam, de apám szerint megy mind a 4 henger, hallás alapján… szerinte vezérműszíj, vezérlés elállítódott. Mi lehet a hiba oka… amúgy amint tudom viszem autószerelőhöz, de legalább tudnám milyen ejllegű a hiba olyan szerelőhöz vinném… nem mindegy, hogy elektronika vagy mechanikai hiba, ugye…
    Választ előre is köszönöm.
    Válasz

    Elkezdve

    24.05.23

    Utolsó válasz

    29.05.23

    Válaszok

    2

    Megtekintések

    111

  • VOLVO S40 I (VS) 1.8
    @user_1628137 May 24, 2023
    Tag
    Nah, ma reggel pöcre elindult az autó, mintha semmi nem történt volna előző nap. Mindenestre egy akkumulátor csere történt, mert az már elég gyenge volt… igaz, keveset is használom mostanság az autót.
    Válasz
  • @Pabeggetur May 29, 2023
    Tag
    Szia
    nehéz valamit javasolni, szerintem érdemes felkeresni egy szerelőt, hogy ellenőrizzen mindent, lehet, hogy motorolajat kell cserélni.
    Válasz

A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.

Telepítse az AUTODOC CLUB app-ot!

Személyes autóköltség-kezelője, karbantartási tippek, emlékeztetők közelgő időpontokról és szerviz szolgáltatás időközökről, „csináld magad” javítási utasítások - mindezt a telefonján.

Autodoc CLUB app qr-code
Szkennelés

Az alkalmazás letöltéséhez:

Autodoc CLUB App icon