AUTODOC FORUM / Beszélgetések az autókról márka alapján / BMW / BMW i3 94 Ah – Alkatrész – Németországból behozott – Autó honosítás ügyintézés

Vissza a témákhoz

BMW i3 94 Ah – Alkatrész – Németországból behozott – Autó honosítás ügyintézés
BMW i3 (I01)

  • @user_1345723 Jan 15, 2023
    Tag
    Tanulságos történet!
    Adott egy 2018-as BMW i3, 94 Ah amit Németországban, Hamburgban vásároltam. Az autó előéletét és korábbi szervizeit lekérdeztem, műszakilag átnéztük a vásárlás előtt, így meglepetésre nem számítottam.
    Traileres hozta Magyarországra, 2 hetet kellett várni a műszaki vizsgára, ugyanis a külföldi autók honosítása itthon elég körülményes procedúra. Sajnos az autó megbukott a műszaki vizsgán, ugyanis a futóművel valami nem volt rendben, túl nagy volt az eltérés. Megkezdődött az alkatrész keresés, jártam különböző i3-ra szakosodott szerelőknél, de olyan irreálisan magas összeget mondtak a javításra, hogy úgy döntöttem inkább magam intézem az alkatrész beszerzést.
    Az AutoDoc-tól már rendeltem korábban, elégedett voltam. Az alkatrész hamar megérkezett, az ára pedig lényegesen kedvezőbb volt, mintha Magyarországon vásároltam volna.
    Megérkezett az alkatrész, elvittem egy ismerősömhöz aki leszervizelte az autót.
    Most jön a fekete leves, nem lehet időpontot foglalni a műszaki vizsgára, mert állítólag annyira túlterhelt a rendszer. A másik autómat közben már eladtam, a BMW-n még nincs rendszám, be kéne járni munkába, a gyereket el kéne vinni iskolába, be is kéne vásárolni, tehát elég problémás a kialakult helyzet.
    Elkezdtem böngészni, hátha van olyan cég aki otthonosan mozog a honosításban. Hál istennek találtam segítséget, és 2 nap alatt forgalomba helyezték az autómat. Közben volt időm beszélgetni az ügyintézővel, érdekes dolgokat mondott a külföldi autók honosításával kapcsolatban, illetve hogy miért is ilyen macerás az ügyintézés jelenleg. Szerencsére nekem ezzel nem kellett foglalkoznom, nem úgy mint az érintésvédelmi vizsgálattal, amit szintén elintézett a honosító cég.
    A rendszám már az autón van, ami azóta is hibátlanul szeli az utakat, így a végére már én is örülök.
    Ha alkatrész, akkor AutoDoc, ha pedig valaki szintén külföldről hozna be autót és szeretné forgalomba helyeztetni Magyarországon, akkor ajánlom hogy keresse fel a céget.

    Válasz

    Elkezdve

    15.01.23

    Utolsó válasz

    15.01.23

    Válaszok

    0

    Megtekintések

    179

A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.

Telepítse az AUTODOC CLUB app-ot!

Személyes autóköltség-kezelője, karbantartási tippek, emlékeztetők közelgő időpontokról és szerviz szolgáltatás időközökről, „csináld magad” javítási utasítások - mindezt a telefonján.

Autodoc CLUB app qr-code
Szkennelés

Az alkalmazás letöltéséhez:

Autodoc CLUB App icon