Vissza a témákhoz

Akkumulátor lemerül
BMW 3 Touring (E91)

  • @user_1294888 Dec 16, 2022
    Tag

    Sziasztok!

    Egy kérdésem lenne a csoporttagok irányába, hátha valakinek volt már hasonló problémája.

    Adott egy BMW E91 320d Touring 2.0. Nyáron/jó időben semmi gond, de mióta bejött az első hideg időjárás az akkumulátor folyton lemerül. Tavaly télen is csinált ilyet elvétve, de idén kb. 2 hetente. Ma elvittem auto villamossági szakértőhöz, megállapította, hogy öreg és gyenge az akksi (ez sejthető volt), azonban feltárt egy másik problémát is. Az auto akksiját nyugalmi, lezárt állapotban is szívja valami, ilyenkor is 4-5 aH a fogyasztása. 1 órán keresztül figyeltük a műszert és ezt az értéket futatta folyamatosan. Ezen kívül feltűnt nekünk, hogy lezárt állapotban is világít a Start/stop engine gomb LED fénye és a motortérből éppen csak hallható zúgás hallatszik. A gomb LED fénye abban az 1 órában folyamatosan világított.

    Ezután áramtalanítva lett az auto, leszedtük a negatív pólust a saruról, majd vissza, újra áram alá helyeztük. Ekkor a gomb LED fénye nem világított, a motortérből hallható zúgás megszűnt, az auto nyugalmi állapotban történő áramfogyasztása normális lett. Viszont mikor eljöttem és leparkoltam a ház előtt ez a procedúra kezdődött előről, tehát minden használat után előjön.

    Valakinek volt már ilyen? Ha igen megtalálta a hibát? Nem vagyok nagy auto szakértő, úgyhogy azon kívül, hogy vettem egy új akksit nem tudom hogyan tovább…

    Válasz

    Elkezdve

    16.12.22

    Utolsó válasz

    27.07.23

    Válaszok

    2

    Megtekintések

    476

  • @Thaddled Dec 29, 2022
    Tag
    Üdv
     mindenféleképpen meg kell keresni hogy mi fogyasztja az áramot, kérd meg a villanyszerelőt hogy keresse ki.
    lehet hogy ez a fogyasztás majd még valami más problémát elő fog hozni
    Válasz
  • @user_1767934 Jul 27, 2023
    Tag
    Üdv! 
    Meglett esetleg azóta a probléma ? 
    Válasz

A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.

Telepítse az AUTODOC CLUB app-ot!

Személyes autóköltség-kezelője, karbantartási tippek, emlékeztetők közelgő időpontokról és szerviz szolgáltatás időközökről, „csináld magad” javítási utasítások - mindezt a telefonján.

Autodoc CLUB app qr-code
Szkennelés

Az alkalmazás letöltéséhez:

Autodoc CLUB App icon