Vissza a témákhoz

automata váltó olajszint
HYUNDAI i40 (VF)

  • @Gartenzwerg Mar 20, 2021
    Tag
    A probléma: legtöbbször P állásban nem indul, csak ha átváltom N állásba. Ezt okozhatja esetleg alacsony váltóolaj szint? Ha igen, azt hol vagy hogyan tudom ellenőrizni?( pl mint a fékolajat, vagy motorolajat).
     És még egy probléma: az ablakmosó folyadék nem jut el a szélvédőig. Sőt szivattyóhang sincs, csak az ablaktörlőmotor hangja. Repedés, elfolyás, lyuk nincs sehol, a vízszint állandó. Ez szivattyúcsere lesz?
    Válasz

    Elkezdve

    20.03.21

    Utolsó válasz

    05.04.21

    Válaszok

    1

    Megtekintések

    427

  • @Imme1975 Apr 05, 2021
    Tag
     

    váltó probléma

    Sajnos teljes diagnózis nélkül nehéz bármit is javasolni, esetleg rossz a kapcsolata a P helyzetben. Így a gép nem látja, hogy a kar „P” helyzetben van, és blokkolja az önindítót. Ellenőriznie kell a sebességváltó érintkezőit, meg kell tisztítani őket, akkor működnie kell.
    2
    az alátét elektromos jellegű meghibásodásának következő okai különböztethetők meg:
    Hibás biztosíték. Ennek biztosításához meg kell találnia a biztosítékdobozt, és meg kell határoznia, hogy melyik felelős az alátét működéséért.
    hibás szivattyú. A szivattyú sorkapcsai működés közben, ha víz jut rájuk, oxidálódhatnak és meghibásodhatnak, ami miatt az alátét leáll. Ha rozsdás nyomok vannak a kapcsokon vagy az érintkezőkön, tisztítsa meg őket.
    Válasz

A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.

Telepítse az AUTODOC CLUB app-ot!

Személyes autóköltség-kezelője, karbantartási tippek, emlékeztetők közelgő időpontokról és szerviz szolgáltatás időközökről, „csináld magad” javítási utasítások - mindezt a telefonján.

Autodoc CLUB app qr-code
Szkennelés

Az alkalmazás letöltéséhez:

Autodoc CLUB App icon