Vissza a témákhoz

Vízhőfok jeladó hiba
SUZUKI

  • SUZUKI
    @Luka Apr 16, 2021
    Tag

    Vízhőfok jeladó hiba? Vagy hőfok érzékelő és kapcsoló? Azt hallottam, hogy a hűtőfolyadék hőmérséklet jeladó is lehet a túlzott üzemanyagfogyasztás okozója. Ha a lambdaszondával és a keverékképzéssel nincs gond. Lehet nagy a fogyasztás a hőérzékelőtől és kapcsolótól? Honnan tudom, hogy nem jó a termosztátom? Ja, ezres motor benzines autóban. Köszi.

    Válasz

    Elkezdve

    16.04.21

    Utolsó válasz

    21.04.21

    Válaszok

    2

    Megtekintések

    3850

  • SUZUKI
    @Áron Apr 20, 2021
    Tag

    A termosztát lesz, ha nem melegszik be vagy ha gyorsan felmelegszik a kocsi, és a ventilátor hűti vissza. A két vastag csövet megfogod, ami a hűtőtől megy a motorhoz, aztán beindítod a hideg autót. Csak az egyiknek szabad melegedni (elvileg a felső csőnek), ahogy melegszik fel az kocsi. 

    Válasz
  • SUZUKI
    @Sanyi Apr 21, 2021
    Tag

    Ha Suzukid van, cseréld ki a termosztátot, mivel, ha az hibás, nem engedi rendesen bemelegedni a motort az üzemi hőmérsékletig, és azért eszik többet a gép. A motorhőmérséklet jeladó is lehet hibás, bár azt látnád, mert akkor az óra rosszul működne. 

    Válasz

A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.

Telepítse az AUTODOC CLUB app-ot!

Személyes autóköltség-kezelője, karbantartási tippek, emlékeztetők közelgő időpontokról és szerviz szolgáltatás időközökről, „csináld magad” javítási utasítások - mindezt a telefonján.

Autodoc CLUB app qr-code
Szkennelés

Az alkalmazás letöltéséhez:

Autodoc CLUB App icon