Olajfojás RENAULT LAGUNA II Grandtour (KG0/1_)
- @ Forate12.10.2023 09:36TagÜdverről a fotóról nehéz is valamit megállapítani, csinálj több fotót minden oldalról
- @user_191642715.10.2023 11:46@ ForateTagHelló.Tegnap estefele megpróbáltam szétoperálni.Tömítésre gyanakodtam, mert a rajzok alapján O gyűrü található ott. Ez a turbónak az olajcsöve.Kicsit megpucoltam és visszaraktam. Egyenlőre most nem szivárog. De remélem, hogy így marad.Nem tudom, miért kezdett el nyomás alatt szivárogni.Szép napot kívánok.
- @@ Forate23.10.2023 16:16@user_1916427TagSziaÖrülök hogy sikerült
- @user_274971210.11.2024 18:50TagÚgy tűnik, hogy az általad leírt fémcső a turbóolaj-bevezető vagy visszatérő vezeték része lehet. Ha az olaj szivárog, azt valóban egy elhasználódott tömítés vagy egy sérült tömítés okozhatja. Sok esetben a tömítés vagy tömítés cseréje megoldhatja a problémát. Ha azonban maga a cső korrodált vagy megrepedt, előfordulhat, hogy a teljes csövet ki kell cserélni.

Helló mindenkinek.
Tud valaki segíteni? Van egy 2006-os Lagunám, 2.0 benzines, turbós.
Van egy fém cső, aminek végén nyomja ki az olajat. Folyik a motorra, és félek, hogy belobban. Ezt lehet cserélni, vagy esetleg csak szét kell lecsavarozni és tömítéscsere a megoldás. Sajnos nem értek annyira hozzá, csatolom a képet.
Előre is köszönöm a segítséget.
Szép estét kívánok.