Vissza a témákhoz

hidegindítás - nem indul, nem kap benzint, de ha bemelegszik, működik - mi lehet a gond DAEWOO Kalos Hatchback (09.2002 - ...)

@user_4041299
31.10.2025 09:50
Tag

Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni, eléggé el vagyok keseredve. Az autóm, többször volt szerelőnél, de nem tudják megállapítani, hogy mi a gond. Típus: Daewoo Kalos,1.2 S, 1150 cm3, 53 KW, benzines, 2003 évben gyártották, 5 üléses, mechanikus váltóval. A probléma: indításkor, a kulcs elfordítását követően beindul a motor, de le is áll. Kb harmadik indításra már nem áll le, de egyesben ráz az autó, és hiába nyomom a gázpedált, nem történik semmi, vagy csak ráz, vagy leáll, de nem indul el. Ha üres sebességben adok rá gázt, felpörgetem a motort, és ezt kb. 2 percig csinálom, tehát járatom üresben, akkor utána hallok valahol hátul egy kis kattanást, és utána már, ha egyesbe teszem, akkor elindul az autó és nagyjából problémamentesen megy egész nap. Hosszú leállások után újra így tudom csak elindítani. Néha a váltások alatt is rángat. Ez a probléma már három hónapja fennáll. Többször volt szervizben, elvileg át lett nézve, eddig a szűrők, szelepek lettek tisztítva, tömítés cserélve. A szerelők nem találják a hibát. Köszönöm előre is, ha tudtok segíteni!

Elkezdve

31.10.25

Utolsó válasz

31.10.25

Válaszok

0

Megtekintések

54

Autodoc CLUB App icon
    Ideje alkatrészeket cserélni? Most még jobb ajánlatokat találsz Shop alkalmazásunkban.
    Szkennelés a QR-kódot részére AUTODOC CLUB app-ot
    SZKENNELJ BE