AUTODOC FORUM / Beszélgetések az autókról márka alapján / RENAULT / Clio 2004 1.4 16v fojtószelep hiba

Vissza a témákhoz

Clio 2004 1.4 16v fojtószelep hiba
RENAULT

  • RENAULT CLIO II (BB0/1/2_, CB0/1/2_) 1.4 16V (B/CB0P)
    @user_702764 Dec 08, 2021
    Tag
    Sziasztok! Olyan problémába botlottam, hogy hidegen letilt a gázpedál(magas fordulat, világít a check engine, illetve olyan hibalámpa mint az izzítás),amint bemelegszik az autó és újraindítom működik, illetve a fordulatszámot elég alacsonynak találtam, 500 körüli. Ki lett olvasva a hiba miszerint fojtószelep potméterre panaszkodott. Ki is lett cserélve kompletten a fojtószelep, viszont a reggeli hidegekben ismét csinálja. Valaki találkozott e már hasonlóval, vagy esetleg hol keresgéljem tovább a hibát?
    Válasz

    Elkezdve

    08.12.21

    Utolsó válasz

    22.11.22

    Válaszok

    1

    Megtekintések

    1551

  • RENAULT CLIO II (BB0/1/2_, CB0/1/2_) 1.4 16V (B/CB0P)
    @user_702764 Nov 22, 2022
    Tag
    Sziasztok. Nekem pontosan ugyanez a problémám van ugyanezzel az évjárattal motorral alapjáratom szintén 500. Hibakód szintén fojtoszelep volt azt kicseréltem gyári bontottra. Ismerősi körben is volt aki ugyan ebben a cipőben járt. Neki ecut cseréltek és a hiba fennáll továbbra is. Én arra jöttem rá hogy a beszívott levegő hőmérséklet érzékelő körül lehet a probléma, ami ott van rögtön szem előtt ahogy kinyitod a géptetőt a szívósoron. Ez egy olyan szenzor ami a hőmérséklet változás hatására változtatja az ellenállását. Minél alacsonyabb a hőmérséklet annál nagyobb lesz az ellenállása. Illetve amikor kidobja a hibát reggel én kiveszem a szenzort majd kézzel megfogom majd melegítek rajta és az ellenállás kisebb lesz. Majd vissza teszem és indul elsőre hiba nélkül. Eddig jutottam el utána hagytam is mert jött a jobb idő és már nem csinálta. Viszont ez ilyen szükség megoldás, de jó lenne rájönni hogy mi miatt lehet pontosan.
    Válasz

A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.

Telepítse az AUTODOC CLUB app-ot!

Személyes autóköltség-kezelője, karbantartási tippek, emlékeztetők közelgő időpontokról és szerviz szolgáltatás időközökről, „csináld magad” javítási utasítások - mindezt a telefonján.

Autodoc CLUB app qr-code
Szkennelés

Az alkalmazás letöltéséhez:

Autodoc CLUB App icon