Vissza a témákhoz

Turbó beállitások
OPEL Astra J Sports Tourer (P10)

  • @user_192179 Dec 19, 2020
    Tag
    Sziasztok SoS kérdésem lenne .1 holnap alatt ez a második turbó csere az elsőt egy ..úgy nevezte magát suerelő..de semmi közeli turboszetelés ismerete nints .Semmit nem tskaritott ki és olajat sem cserélt csak úgy feldobta a turbót .Jelzem ez egész épen volt megvásárolva autodocról .Kb 200 km után megint turbó alultöltési probléma.Mos megrendeltem  a Turbina belsejét és csak azt cseréltem le miután mindent megpucoltam kitakarotottam olaj csere stb.A kérdésem az hogy tudnae valaki segítséget nyujtani vagy meg magyarázni hogy azt a tizsát ami jár fel és le működtetés közben hogyan lehet beállítani milyen pozicióban kell neki lennie hogy jó legyen mert azt nem tudtam felszerelni rendes szögben.Előre is köszönök mindent
    Válasz

    Elkezdve

    19.12.20

    Utolsó válasz

    31.12.20

    Válaszok

    1

    Megtekintések

    451

  • @Andite Dec 31, 2020
    Tag
    A turbófeltöltő telepítése több szakaszból áll, és meglehetősen nehéz eljárás, amelyben fontos a legkisebb részletek betartása. Például, amikor egy turbina rotor forog, emlékezni kell arra az erőre, amellyel a forgási folyamat zajlik. A művelet megismétlésekor össze kell hasonlítania a korábban alkalmazott erőt az egyes következőekkel. Az olajellátó vezetéket mindig oldószerrel vagy benzinnel öblítik és sűrített levegővel fújják ki.A turbina felszerelésekor olajat öntenek bele, amíg a folyadék ki nem kezd folyni a leeresztő nyílásból. Ebben az esetben maga a töltés fecskendő vagy hasonló eszköz segítségével történik. Az olajellátó vezetéket kíméletesen meg kell húzni, és ajánlott az öblítés, hogy megbizonyosodjon arról, hogy van-e olaj a forgattyúházban, és nem károsítja-e annak működési funkcióit. A rotor forgásának szabályozásához telepítenie kell a csöveket a légszűrőtől a kompresszorig, nem kell hozzáérnie a szívócsőhöz.
    Az önindító segítségével addig kell forgatni a motort, hogy nem indul be, amíg az olaj meg nem jelenik az olajellátó vezetékből. A motor 15 másodperces indításakor győződjön meg arról, hogy az olaj megjelenik az olajellátó rendszerből, amely nincs szorosan meghúzva. A motor leállítása után ellenőriznie kell a rotort, pontosabban annak forgási erejét, ha az olaj megjelenése nem figyelhető meg, ismételje meg a fenti eljárást (indítsa el a motort 15 másodpercig). Miután az olaj megjelenik a csatlakozáson, a turbófeltöltőt szorosabban meghúzják, és az autó motorját 1 percre beindítják. Ezután a motort kikapcsolják, és újra ellenőrzik a turbina rotor forgási erejét. A turbófeltöltő különféle üzemmódokban történő ellenőrzése után a telepítési tevékenység befejezettnek tekinthető. Szigorúan nem ajánlott önállóan leszerelni a turbinát, mindig vegye fel a kapcsolatot a szakemberekkel, akik cégünk alkalmazottai.
    Válasz

A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.

Telepítse az AUTODOC CLUB app-ot!

Személyes autóköltség-kezelője, karbantartási tippek, emlékeztetők közelgő időpontokról és szerviz szolgáltatás időközökről, „csináld magad” javítási utasítások - mindezt a telefonján.

Autodoc CLUB app qr-code
Szkennelés

Az alkalmazás letöltéséhez:

Autodoc CLUB App icon