Vissza a témákhoz

Olajnyomás-lámpa világít
SEAT Cordoba Sedan (6L2)

  • SEAT | Cordoba Sedan (6L2)
    @Mika Apr 20, 2021
    Tag

    Néhány napja a kocsinkban az olajnyomás lámpa elkezdett világítani üresjáratban, ezért még aznap elvittem a szervizbe, ahol olajnyomás gombát cseréltek. Sajnos nem oldódott meg a probléma azóta se. Ha a motor bemelegszik és üresjáratban ketyeg (750rpm) az olajnyomás lámpa folyamatosan villog.

    Válasz

    Elkezdve

    20.04.21

    Utolsó válasz

    23.04.21

    Válaszok

    2

    Megtekintések

    1553

  • SEAT
    @tibor Apr 22, 2021
    Tag

    Hello.
    Ez elég gyakori tünet. Ha az olajnyomással van a gond, az általában meleg motornál és üresben mutatkozik először. Mivel a hideg olaj még vastagabb, ott nagyobb a nyomás. Akkor is nagy a nyomás, ha nagy fordulaton pörög a motor. A meleg olajnál alapjáraton a kritikus, ha a nyomás nem éri el a kívánt minimum nyomásszintet, kigyullad a hibajelző. Ezt sok minden okozhatja. Érdemes megnézetnéd az olajszűrőt vagy az érzékelőt.

    Válasz
  • SEAT
    @Géza Apr 23, 2021
    Tag

    Üdv, egyetértek az előzővel. Azt mondtad, olajgomba ki lett cserélve, így nem az lesz a hibás. Viszont lehet, hogy nem megfelelő az olajszűrőd, vagy az elektromos érzékelő romlott el (nem érzékeli a nyomást, akkor sem, ha nem is alacsony). A legrosszabb esetben tönkrement az olajszivattyú. 

    Válasz

A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.

Telepítse az AUTODOC CLUB app-ot!

Személyes autóköltség-kezelője, karbantartási tippek, emlékeztetők közelgő időpontokról és szerviz szolgáltatás időközökről, „csináld magad” javítási utasítások - mindezt a telefonján.

Autodoc CLUB app qr-code
Szkennelés

Az alkalmazás letöltéséhez:

Autodoc CLUB App icon