Vissza a témákhoz

Hűtőfolyadék csere
NISSAN Qashqai II (J11, J11_)

  • NISSAN Qashqai II (J11, J11_) 1.2 DIG-T
    @user_1565811 Jun 03, 2023
    Tag
    Tisztelt Mindenki!
    Pár hónapja segítséget kértem az autóm hűtőfolyadékának cseréjéhez, sajnos kérésemre választ nem kaptam. Tudnának segíteni, ha nem, kérem azt is írják meg.
    üdvözlettel
    Zsuppányi Ferenc
    Válasz

    Elkezdve

    03.06.23

    Utolsó válasz

    01.09.23

    Válaszok

    3

    Megtekintések

    122

  • @Valika Tóth Jun 07, 2023
    AUTODOC szakértő
    Üdvözöljük.
    A Nissan Qashqai II (J11, J11_) fagyállójának 1,2-es DIG-T motorra történő cseréjéhez néhány lépést kell követnie. Fontos megjegyezni, hogy a folyamat az adott modelltől és a jármű évétől függően kissé eltérhet, ezért javasoljuk, hogy olvassa el a használati útmutatót, vagy forduljon a Nissan szervizközponthoz a pontos utasításokért. Íme egy általános folyamat a fagyálló cseréjéhez:

     –  A jármű előkészítése: A folyamat megkezdése előtt győződjön meg arról, hogy a motor teljesen lehűlt. Ezután emelje fel a jármű elejét egy megfelelő emelő segítségével, és helyezze biztonságos állványokra. Helyezzen egy edényt vagy tartályt a jármű alá, hogy összegyűjtse a régi fagyállót.
     – A régi fagyálló leeresztése: Keresse meg a lefolyót a radiátor alján, és nyissa ki, hogy a fagyálló az előkészített tartályba folyhasson. Hagyja teljesen lefolyni a régi fagyállót.
     – Maradék vízelvezetés: A hűtőrendszerből a fagyálló maradványok eltávolítása érdekében a rendszer átöblíthető úgy, hogy a hűtőt tiszta vízzel tölti fel, és szivattyúzással átöblíti a rendszert. Ismételje meg ezt az eljárást többször, amíg tiszta víz nem jön ki a rendszerből.
     –  Új fagyálló hozzáadása: Zárja el a hűtő lefolyóját, és kezdje el a friss fagyálló hozzáadását a töltőcsonkon keresztül. Győződjön meg arról, hogy a gyártó által ajánlott fagyállót használja, és szükség esetén kövesse a hígítási utasításokat.
     – Légbuborékok: A hűtőrendszerben lévő légbuborékok elkerülése érdekében, amelyek a motor túlmelegedéséhez vezethetnek, ajánlatos légteleníteni a hűtőrendszert légtelenítéssel vagy speciális eszközzel a levegő eltávolítására a rendszerből.
     – A szint ellenőrzése: Új fagyálló hozzáadása után ellenőrizze a szint megfelelőségét, szükség esetén rövid üzemidő után. miután az autó lehűlt, újra ellenőrizni kell a szintet, és szükség esetén hozzá kell adni.

    Tisztelettel AUTODOC csapat.

    Válasz
    • NISSAN Qashqai II (J11, J11_) 1.2 DIG-T
      @user_1565811 @Valika Tóth Jun 11, 2023
      Tag
      Tisztelt Valika Tóth!
      Köszönöm a tájékoztatását. Sajnos több márka szervízhez is fordultam, de megnyugtató választ nem kaptam, Próbálkoztam azzal. hogy a közeli márkaszervíznél szándékoztam a cserét megrendelni, de közölték, hogy a több mint 6,5 liter folyadékból legfeljebb 4 liter engedhető le. Ezek után döntöttem, hogy egy általam ismert, nagy gyakorlattal rendelkező szakemberhez fordulok. Tudta dolgát, de a kocsimhoz mellékelt használati útmutatóra is tekintettel végezte el a folyadék leeresztését. Mivel a motor alján leeresztő csavar nem található, nagy nehezen 3, 5 litert sikerült leengedni a rendszerből, pedig még kompresszorral is juttattak levegőt a kiegyenlítő tartályba. Mivel a dolog nem hagyott nyugodni, több helyen is próbálkoztam, sikertelenül! Jelenleg itt tartok.
      Üdvözlettel
      Zsuppányi Ferenc
      Válasz
  • @ Preen1989 Sep 01, 2023
    Tag
    Szia
    Szerintem ha már többször cserélted a fagyállót, akkor a rendszerben már felújult, ezekkel a cserékkel átöblítetted   és nincs okod aggodalomra.
    Válasz

A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.

Telepítse az AUTODOC CLUB app-ot!

Személyes autóköltség-kezelője, karbantartási tippek, emlékeztetők közelgő időpontokról és szerviz szolgáltatás időközökről, „csináld magad” javítási utasítások - mindezt a telefonján.

Autodoc CLUB app qr-code
Szkennelés

Az alkalmazás letöltéséhez:

Autodoc CLUB App icon