Citroen Xsara II 1,6 benzin kombi 2002-es. A távolsági fényszóró véletlenszerűen lekapcsol. CITROЁN Xsara Kombi (N2) (10.1997 - 03.2010)
@Valika Tóth27.11.2025 14:27@user_1336346AUTODOC szakértőJó napot kívánunk
A hibák pontos azonosításához létezik egy hibakód-rendszer. Ha bármilyen probléma merül fel, a diagnosztika első lépése a hibakódok leolvasása. Ez segít a rendszernek azonosítani és kijavítani a problémát. Tisztelettel AUTODOC csapat.- @user_133634613.12.2025 18:44@Valika TóthTagKedves Valika!
Köszönöm a válaszát. A hibakód lekérdezés nem mutat hibát.
István
@Tracey O´Connor15.12.2025 11:29@user_1336346TagEbben az esetben először is ellenőrizni kell a vezetékeket, a reléket és a biztosítékokat, a fényszórókapcsolót és a kormányoszlop kapcsolóját.
- @user_133634613.12.2025 18:57TagSzervusztok! Kicsit haladtam a dologgal, de inkább leírom ez egész újra az áttekinthetőség érdekében: Citroen Xsara II 1,6 benzin kombi 2002-es. A távolsági fényszóró véletlenszerűen lekapcsol. Visszakapcsolom, majd később újra lekapcsol. Tapasztaltatok ilyet? Próbálom keresni az okát. Sejtésem, hogy a távolsági fényszóró reléje elenged. Hogyan tudok a reléhez hozzáférni (cserélni)? Mit szóltok hozzá?
Megtaláltam a relé helyét: a motortérben van (a vezető oldalon a kerék felett) egy műanyag dobozban. A doboz fedelét levéve abban egy újabb dobozt találtam amire több kábelcsatlakozó is kapcsolódik. Na itt leálltam (nem bontottam le a kábeleket és nem pattintottam szét ezt a belső dobozt).
Vagy inkább a fényszóró kapcsoló környékén kutakodjak?
Van-e ezzel kapcsolatban tapasztalatotok?

Citroen Xsara II 1,6 benzin kombi 2002-es. A távolsági fényszóró véletlenszerűen lekapcsol. Visszakapcsolom, majd később újra lekapcsol. Tapasztaltatok ilyet? Próbálom keresni az okát. Sejtésem, hogy a távolsági fényszóró reléje elenged. Hogyan tudok a reléhez hozzáférni (cserélni)? Mit szóltok hozzá?