Vissza a témákhoz

A tolatóradar folyamatosan sípol
PEUGEOT 308 SW I (4E_, 4H_)

  • PEUGEOT | 308 SW I (4E_, 4H_)
    @Nolen Apr 22, 2021
    Tag

    Üdv mindenkinek! A használtan vett Peugeot 308 SW kocsimba az előző tulajdonos tolatóradart rakatott utólag. A radar napos, meleg időben teljesen jól működik, pontosan jelzi a kocsi és a mögötte lévő tárgyak távolságát. Esős, nyirkos időben vagy téli reggeleken azonban a tolatóradar teljesen megzavarodik, és vagy összevissza csipog vagy folyamatosan sípol, akkor is, ha nincs semmi az autó mögött. Mi lehet az oka ennek a jelenségnek? Kontakthiba? Vagy nem jó minőségű a radar, ami be lett építve? Merre keressem a hibát? 

    Válasz

    Elkezdve

    22.04.21

    Utolsó válasz

    26.04.21

    Válaszok

    1

    Megtekintések

    3913

  • PEUGEOT
    @Dragan Apr 26, 2021
    Tag
    Sajnos én az tippelem, hogy ez egy olyan hiba, ami a gyengébb minőségű radaroknál jelentkezik. Az lehet, hogy esőben a víz felgyűlik a fej fegyverzetei között. A radarfej maga két elemből elemből áll, és közöttük egy szigetelő szilikongyűrű található, bár egyes esetekben csak légrés. Ha bevizesedik az elválasztó és szigetelő réteg, a radar a nedves részt érzékeli, és ezért sípol vagy folyamatosan vagy össze-vissza.
    Válasz

A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.

Telepítse az AUTODOC CLUB app-ot!

Személyes autóköltség-kezelője, karbantartási tippek, emlékeztetők közelgő időpontokról és szerviz szolgáltatás időközökről, „csináld magad” javítási utasítások - mindezt a telefonján.

Autodoc CLUB app qr-code
Szkennelés

Az alkalmazás letöltéséhez:

Autodoc CLUB App icon